Aon, USI’yi 17 Milyar Dolara Satın Alarak Orta Ölçekli İşletmelerde Büyüyor

Aon, ABD’nin en büyük 10 sigorta brokerı arasında yer alan USI Insurance Services’ı 17 milyar dolara bünyesine katmak için anlaşmaya vardı. NFP satın almasının ardından gelen yeni hamle, Aon’un 40 milyar doları aşan ABD orta ölçekli işletmeler pazarındaki büyüme stratejisini ileri taşıyacak.

Sigorta brokerliği sektöründe son yılların en büyük satın almalarından biri olan işlemle USI Insurance Services, KKR ve diğer hissedarlardan Aon’a geçecek. Vergi avantajları hesaba katıldığında yaklaşık 16,7 milyar dolarlık net satın alma bedeline karşılık gelen anlaşma, USI’nin sinerji etkileri dikkate alınmış son 12 aylık düzeltilmiş faiz, vergi ve amortisman öncesi kârının yaklaşık 14,5 katı üzerinden gerçekleşecek. Düzenleyici kurumların onayına bağlı işlemin 2026’nın dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.


Aon 40 Milyar Dolarlık Pazardaki Payını Büyütecek

Aon, ABD’de orta ölçekli işletmelere yönelik sigorta ve danışmanlık pazarının 40 milyar doların üzerinde olduğunu ve bu segmentin ülkedeki ticari mal ve sorumluluk sigortaları primlerinin üçte birinden fazlasını oluşturduğunu tahmin ediyor.

Yaklaşık 3 milyar dolar yıllık gelir üreten USI, 10 bin 500’ü aşkın çalışanı ve yaklaşık 200 ofisiyle ABD’nin en büyük sigorta brokerları arasında yer alıyor. Şirket; ticari sigortalar, bireysel riskler ve emeklilik planları alanlarında hizmet veriyor.

Aon, satın almayla birlikte standart sigorta piyasasında karşılanması zor olan büyük, karmaşık veya özel risklere teminat sağlayan ABD özel riskler pazarındaki konumunu da genişletmeyi hedefliyor. Brokerlar ve genel acenteler üzerinden dağıtılan bu segment, ABD ticari sigorta primlerinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor ve sektörün hızlı büyüyen alanları arasında yer alıyor.


Satın Alma 395 Milyon Dolarlık Sinerji Sağlayacak

Aon, entegrasyon tamamlandığında yıllık yaklaşık 395 milyon dolar maliyet ve gelir sinerjisi elde etmeyi öngörüyor. İşlemin 2028’den itibaren şirketin düzeltilmiş hisse başına kârına katkı sağlaması bekleniyor.

Satın alma tamamen yeni borçlanmayla finanse edilecek. Aon, Moody’s’ten Baa2 ve S&P’den A- seviyesindeki mevcut kredi notlarını korumak amacıyla borçlarını azaltana kadar hisse geri alımlarına ara vermeyi planlıyor.


Aon İki Yılda İkinci Büyük Broker Satın Almasını Yapıyor

USI işlemi, Aon’un Aralık 2023’te yaklaşık 13,4 milyar dolar değer üzerinden satın aldığı NFP’nin ardından orta ölçekli işletmeler pazarına yönelik ikinci büyük hamlesi oldu. USI’nin de NFP gibi kurumsal riskler ve emeklilik hizmetlerinde güçlü olması, iki işlemin aynı büyüme stratejisinin parçası olduğunu gösteriyor.

Satış aynı zamanda özel sermaye sektörü açısından da dikkat çekiyor. KKR ve Kanada merkezli CDPQ, USI’yi 2017’de borçları dahil 4,3 milyar dolara satın almıştı. 17 milyar dolarlık yeni işlem, son yıllarda sigorta brokerlarını satın alan özel sermaye fonlarının ağırlıkta olduğu birleşme ve satın alma pazarında büyük ölçekli bir çıkış işlemi olarak öne çıkıyor.

Kaynak

Insurance Business America. (2026, 31 Ağustos). Aon strikes $17 billion deal for USI, doubling down on the middle market. https://www.insurancebusinessmag.com/us/news/benefits/aon-strikes-17-billion-deal-for-usi-doubling-down-on-the-middle-market-587920.aspx

Scroll to Top